ΕΚΔΟΣΕΙΣ

-Η ιστορία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Άλλη δράση της Εταιρίας αφορά στην έκδοση της τρίτομης Ιστορίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με συγγραφέα τον κ. Ιωάννη Καράκωστα και τίτλο «Η ιστορία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιστορική πορεία – εκπαιδευτικό έργο – κοινωνική προσφορά» τόμος Α’ (1837-1862), τόμος Β’ (1862-1911), τόμος Γ’ (1911-σήμερα). Tην έκδοση του έργου συγχορηγεί το Ίδρυμα Αχιλλέως Μπαλή.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι δύο (2) πρώτοι τόμοι και έπεται η έκδοση και του 3ου τόμου.  Η παρουσίαση του πρώτου τόμου στο κοινό, πραγματοποιήθηκε με παράλληλη παρουσίαση θεματικής έκθεσης χαρακτικών εμπνευσμένων από την εποχή του Οθώνειου Πανεπιστημίου. Τα εκτιθέμενα  χαρακτικά προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Εταιρίας κ. Ιωάννη Καράκωστα και για πρώτη φορά εκτίθενται στις συνεδριακές εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης.

-Δημιουργία ακουστικών βιβλίων

Με σκοπό τη συνδρομή των φοιτητών που ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ και έχουν προβλήματα δυσλεξίας, όρασης, ή κάποιας μορφής αναπηρίας που τους αποκλείουν από την πρόσβαση στη νομική γνώση, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ επιχειρεί να προωθήσει τη δημιουργία ακουστικών βιβλίων ή άλλου τύπου ειδικών εκδόσεων που θα προσφέρουν στους φοιτητές αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα ανάγνωσης νομικών κειμένων, συνδράμοντας τη Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γ. Κουρουπέτρογλου.

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ